Karel May: Kolekce I. - Vinnetou 3DVD

Karel May: Kolekce I. - Vinnetou 3DVD

První balíček je zasvěcen nejslavnějšímu náčelníkovi Apačů a bude obsahovat filmy - Vinnetou, Vinnetou: Rudý Gentleman a Vinnetou: Poslední výstřel.
Všechny tituly se mohou pyšnit kvalitním anamorfním obrazem (2,35:1), německým originálem v novém prostorovém mixu Dolby Digital 5.1, ale hlavně s původním českým dabingem, který znáte z televize a jenž patří ke klenotům české dabingové školy. Vinnetou se tak po audiovizuální stránce dočká maximální péče.

Vinnetou S.E. (Winnetou 1)
V nekonečných pustinách americké prérie znějí hlasy stavebních dělníku a výbuchy dynamitových náloží. Napříč územím Indiánu kmene Apačů má vést dráha "železného oře". Když Vinnetou, syn náčelníka Apačů se svým přítelem a učitelem Klekí-Petrou přijíždějí do ležení bledých tváří protestovat proti bezohlednému zabírání starých indiánských lovišť, je Klekí-Petra zákeřně zavražděn a Vinnetou zajat...
Tak začíná známý příběh vonící romantikou Divokého západu druhé poloviny 19. století. Filmová verze románu Karla Maye se svého času stala legendou a dodnes přitahuje malé i velké diváky. Nepochybně i proto, že ideály lidskosti a přátelství nikdy nemohou zevšednět.





Vinnetou: Rudý gentleman S.E. (Winnetou 2)
Dcera náčelníka indiánského kmene Assinibonu Ribanna je napadena rozzuřeným grizzlym. Za svůj život vděčí Vinnetuovi, který je naštěstí nablízku. Jeho přítel Old Shatterhand je zatím na stopě banditu plenících indiánské vesnice ležící na území bohatých naftových nalezišť. Indiánské kmeny se rozhodly vykopat válečnou sekeru a táhnou k vojenské pevnosti. Zdá se, že krveprolití nemůže nic zabránit. Pokud snad ano, pak jen za cenu toho, že se mladý náčelník Apačů vzdá své lásky k Ribanně. Její sňatek s Robertem Merrilem, synem velitele místní pevnosti, považují náčelníci indiánských kmenu za záruku trvalého míru.



Vinnetou: Poslední výstřel (Winnetou 3)
Mezi indiánskými kmeny Apačů a Čikarijů vzplane nepřátelství na život a na smrt. Je totiž zákeřně zabit mladý syn náčelníka Čikarijů a díky intrikám lstivého Rollinse podezření padne na Vinnetoua. Od této chvíle je náčelník Apačů i lid jeho kmene v neustálém nebezpečí. S pomocí svého bílého bratra Old Shatterhanda se snaží dokázat, že nepřátelství mezi Apači a Čikariji uměle vyvolali bandité v čele s Rollinsem, kteří chtějí získat pozemky obou kmenu. Nekalé plány vrahu a spekulantu se podaří odhalit a v prérii opět zavládne mír. Je však vykoupen krví rudého náčelníka, který ve jménu pravdy a spravedlnosti neváhá přinést oběť nejvyšší.


DODAVATEL: Filmhouse

Movie library