Hellboy 2: Zlatá armáda 2DVD

Hellboy 2: Zlatá armáda 2DVD

O tři Oscary bohatší (za fantastický Faunův labyrint) režisér Guillermo del Toro se po čtyřech letech vrátil k tomu nejďábelštějšímu ze všech komiksových hrdinů. Pekelnou výhní doruda rozpálený Hellboy (Ron Perlman) zbožňující dobré doutníky a ohnivou krásku Liz, bude znovu drtit záporáky a k tomu trousit jednu drsnou hlášku za druhou.

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli.

Přestože první Hellboy celosvětově vydělal přes sto miliónů dolarů, del Toro se nespokojil s prostým pokračováním tam, kde jednička skončila. „Samozřejmě jsme měli výhodu v tom, že jsme nemuseli znovu vysvětlovat kdo je kdo a stačilo prostě skočit do děje. O to víc jsme chtěli propracovat samotný příběh,“ odmítl del Toro hned v počátku tradiční neduh dvojek, které spíš než na novou invenci spoléhají na setrvačnost. Film tak opustil šílené vědce a ještě šílenější nacisty toužící po nesmrtelnosti a otevřel úplně nový, fantastický svět podzemní říše, obydlené kreaturami s velmi originálním designem, jejíž korunnímu princi se zachtělo vlády nad světem. Mezi nimi všemi ale vyniká titulní hrdina, i když… „Hellboy je v podstatě úplně normální chlap, který by se nejradši jenom válel na gauči u telky a chlastal u toho pivo. Shodou náhod ale má schopnosti, které ho nutí se z toho gauče občas zvednout,“ popisuje svého hrdinu poměrně nehrdinsky jeho představitel Ron Perlman.

Movie library