Chyťte doktora!

Chyťte doktora!

“Komedie o lásce a jejích následcích...”

Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor – gynekolog. Má krásnou ženu a dítě. Jednoho dne vyrazí do práce a první co se dozví, že jeho milenka je těhotná. A zatímco Michal by ji rád poslal rovnou na sál, ona tuto skvělou novinu zavolá jeho ženě. Michalův perný den může začít. Je nutné stihnout ranní ambulance i odpolední zápas v rugby a televizní pořad o výhodách a nevýhodách monogamních vztahů. Ve filmu sledujeme celkem tři varianty tohoto dne. V první se Michal vrací k ženě, v druhé zůstává u milenky a ve třetí zkouší najít další cestu…
Komedie Chyťte doktora debutujícího režiséra a scénáristy Martina Dolenského se opírá především o výrazné herecké obsazení a hlavně sympatický výkon neherce a zpěváka Michala Malátného ze skupiny Chinaski. Malátný sice dříve hrál divadlo, ale Chyťte doktora je jeho filmovým debutem. Obě jeho partnerky – manželku i milenku - si s chutí zahrála Tatiana Vilhelmová. V roli Michalovy tchýně se objeví Iva Janžurová. Primáře hraje až překvapivě civilní Luděk Sobota, který se na plátna kin vrací po dlouhé pauze. Z vedlejších rolí stojí za zmínku především horlivý mladý policista Kryštofa Hádka a dále Vladimír Javorský (Michalův kolega Lukeš), Zuzana Stivínová (moderátorka diskuzního pořadu), Pavel Landovský (přítel Michalovy tchýně) a Kristýna Nováková (sestřička Zuzanka). Sympatické kameo si ve filmu vystřihli Zdena Hadrbolcová, Marek Vašut, primátor Pavel Bém coby pražský taxikář (!) či Dolenského režisérský kolega a spolužák z FAMU Karel Janák.
Silné herecké obsazení, konverzační humor, lékařské prostředí, propletenec milostných vztahů a hlavní hrdina v jejich zajetí – tím vším film navazuje na tradici klasické české filmové komedie - Svatbou jako řemen počínaje a „básnickou“ sérií konče. Film ovšem zůstává pevně zakotven v současné realitě. Slovní a situační humor ve filmu působí autenticky a žene poněkud bizarní příběh stále kupředu.

Movie library